Què oferim?

Un fons de més de 60.000 exemplars en diferents suports amb un fons general de temàtica diversa, i un fons especialitzat en cultura artesana i art, d’acord amb la línia marcada des de la fundació de la BCA l’any 1928.

Consulta en sala: a la sala de lectura de la biblioteca podeu consultar premsa i revistes, obres de consulta lliure i del fons en dipòsit, aquestes darreres prèvia sol·licitud escrita.

Informació bibliogràfica: servei d’atenció al públic que orienta i ajuda en les recerques bibliogràfiques.

Catàleg automatitzat amb diversos PC destinats exclusivament per a la consulta.

Préstec personal: es presten tant llibres i revistes com material audiovisual. Els documents de lliure accés que es troben a la sala de lectura es poden prestar tots, excepte les obres de referència (enciclopèdies i diccionaris). Podeu endur-vos en préstec un màxim de 5 llibres, 3 audiovisuals i 3 revistes. El període de préstec és de 20 dies per als llibres i de 7 dies per als audiovisuals i les revistes. A més, podeu reservar els exemplars ja prestats.

Servei d'autopréstec: us ofereix la possibilitat de fer-vos vosaltres mateixos el préstec ordinari i les devolucions evitant cues al taulell. A la màquina d'autopréstec trobareu una senzilla guia amb les passes a seguir. Per a qualsevol dubte adreçau-vos al personal de la biblioteca.

Préstec interbibliotecari: mitjançat aquest servei podeu sol·licitar obres en préstec d’altres biblioteques. Aquest servei no és gratuït en cas de biblioteques alienes al Consell de Mallorca.

Serveis virtuals: sol·licitud de carnet d'usuari, renovació i reserves de préstec, préstec interbibliotecari, reserva d'espai per a grups, suggeriments i propostes d’adquisicions a través de la nostra web.

Reprografia: la biblioteca disposa d’una fotocopiadora d’autoservei que funciona amb monedes. El preu de cada fotocòpia és de 0.09 €. També podeu fer un màxim de 20 impressions per usuari i dia, i el preu de cada pàgina impresa és de 0’10 €.

Accés a Internet: la biblioteca ofereix 6 ordinadors reservables amb accés gratuït a Internet i una sèrie de programes associats per a treballs d'ofimàtica, a més d'un ordinador per a consultes ràpides (màxim 15 min.) Cada usuari disposa de 20 sessions al mes, d'una durada màxima d'una hora cadascuna.

Servei Wi-Fi: la BCA ofereix la possibilitat de connectar-vos a Internet gratuïtament amb el sistema Wi-Fi (Wireless Fidelity). Aquest servei és totalment obert i gratuït.

Racó de novetats: actualitzat regularment amb les darreres novetats adquirides i amb l’exposició de diferents i variades propostes de lectura.

Mecanismes de participació per ajudar-nos a millorar: Heu d’omplir i fer-nos arribar directament a la biblioteca o a través de la web els formularis corresponents als vostres suggeriments, queixes i propostes d’adquisició, i també les enquestes de valoració sobre la biblioteca.

Eines 2.0: la biblioteca us ofereix la possibilitat de participar i interactuar amb nosaltres a través de les xarxes socials i les eines 2.0 a les que ens hem subscrit (Facebook, Issuu, LibraryThing, Bookcrossing, Youtube, etc.)

Servei de desiderates: podeu proposar l'adquisició d'obres omplint el formulari corresponent. La biblioteca estudiarà les propostes i tant si són acceptades con si no us ho comunicarà.

Multimèdia: unitat multimèdia per consultar obres de referència, material didàctic, butlletins oficials, premsa, etc., en DVD/CD-ROM.

Mediateca: Selecció d’obres audiovisuals (DVD, CD, CD-ROM), classificades en els apartats de cinema, documentals, música i recursos electrònics.

Hemeroteca: premsa diària, revistes d'informació general i especialitzada.

Visites guiades: cal contactar amb la biblioteca per a cita prèvia.

Activitats: clubs de lectura, tertúlies, conferències, itineraris, etc.