Serveis
RECERCA D’INFORMACIÓ 

Un dels nostres serveis és informar i assessorar en la recerca d’informació. Aquesta informació i assessorament s’ha de donar de forma presencial i, en casos excepcionals i justificats, les consultes s’atendran per altres mitjans (telèfon, correu electrònic, etc.).

CATÀLEG INFORMATITZAT 
El catàleg us permet, a través d’Internet, conèixer els fons de la nostra biblioteca i el de les altres biblioteques de la Xarxa, la disponibilitat i la localització.

CONSULTA DE LLIBRES I ALTRES MATERIALS
A la Biblioteca Municipal de Santa Margalida podeu accedir lliurement i consultar llibres i altres materials.

Els materials multimèdia, els audiovisuals, les revistes endarrerides i els documents del Fons Local s’han de sol·licitar al personal de la Biblioteca.

SERVEI DE PRÉSTEC 
Per poder utilitzar el servei de préstec en qualsevol de les seves modalitats, heu de comptar amb el carnet de soci (sol·licitud Santa Margalida / sol·licitud Can Picafort) i no estar subjecte a cap sanció pel retard en la devolució del material en préstec.
Podeu sol·licitar el carnet de manera virtual, emplenant la sol·licitud pertinent. El podreu recollir a la biblioteca que l'heu sol·licitat presentant el vostre DNI o NIE.
Per tramitar el carnet de manera presencial, consulteu el personal de la Biblioteca.
 
PRÉSTEC PERSONAL
Es poden treure 3 tipus de documents (llibres, CDs, DVDs, revistes, etc.) en un període de 15 dies.
En cas de no haver-ne finalitzat la lectura, es podrà renovar el préstec pel mateix nombre de dies, sempre que els altres usuaris no l’hagin sol·licitat, bé de manera presencial, bé a través del telèfon 971 523895, en horari d’obertura de la Biblioteca o de manera virtual al següent enllaç.
Només es presten les revistes endarrerides. Consulteu el personal.
 
PRÉSTEC COL·LECTIU

Aquest servei està destinat a les entitats i els col·lectius que el sol·licitin. Es poden obtenir documents en préstec mitjançant un representant acreditat.

Les biblioteques