Serveis

L'accés a la sala de lectura de la biblioteca és lliure per a tothom.
Tots els serveis de la biblioteca són gratuïts, excepte el de reprografia i la impressió de treballs.

En aquesta pàgina web un pot accedir al catàleg bibliogràfic col·lectiu de les Illes Balears (CABIB).

És necessari el carnet d'usuari (imprès/formulari on line) per als serveis de préstec, internet i wi-fi.

Si tens menys de 14 anys has d'emplenar també el full d'autorització.

Carta de serveis

SERVEIS DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL DE SINEU

 1. Servei d'informació: la Biblioteca de Sineu posa a l'abast de l'usuari tota la informació i l'ajudam a obtenir-la.
 2. Servei de consulta i/o lectura en sala: a la biblioteca l'usuari pot consultar tot el fons de que disposa, premsa, revistes, i en especial, el que està exclòs de préstec com son diccionaris i enciclopèdies. A més també pot gaudir de la lectura.
 3. Servei de préstec: aquest permet a l'usuari portar-se'n llibres i altre material com DVD, CD o revistes a casa. Per fer-ho solament cal fer-se el carnet d'usuari omplint una butlleta amb les dades personals. Consultant el catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques del Consell de Mallorca a qualsevol dels ordinadors per usuaris que hi ha a la biblioteca l'usuari sabrà on es troba el llibre que desitja, si no es troba a la biblioteca de Sineu aquesta el pot sol·licitar a una altra de la xarxa (préstec interbibliotecari). Si un gaudeix d'Internet a casa també podrà consultar el catàleg i demanar el llibre a la biblioteca.
 4. Bústia de retorn 24 h. Aquest servei vos permet tornar el material que heu tret en préstec de la biblioteca en hores en què aquesta roman tancada. La bústia està situada a l'exterior de l'edifici de l'antic Convent de Mínims de Sineu (ajuntament, biblioteca, policia local, jutjat...).
 5. Servei de renovació i reserva de documents: l'usuari pot renovar els documents que té en préstec a casa sempre i quan no estiguin reservats per un altre usuari. També pot fer-ne la reserva.
 6.  Servei de reprografia: la biblioteca disposa d'una fotocopiadora, la qual pot ser emprada per reproduir documents a la biblioteca. El cost és de 10 ct per estudiants i de 15 ct per no estudiants.
 7. Servei d'Internet i wi-fi: la Biblioteca disposa de 6 ordinadors, més 2 de portàtils, a disposició dels usuaris que els poden emprar per fer treballs, per cercar informació, etc.  Així mateix disposa de wi-fi gratuït per als seus usuaris.
 8. Servei d'informació cultural: de tots els actes organitzats per l'Ajuntament, la Biblioteca o qualsevol entitat o associació del poble l'usuari podrà rebre'n informació, solament cal deixar l'adreça electrònica a la biblioteca.
 9. Racó de novetats: és un racó on s'exposen les darreres novetats arribades a la biblioteca perquè l'usuari pugui veure quines són, saber quines estan en prèstec i quines estan en reserva.
 10. Mediateca o Racó audiovisual: on s'hi troben les obres audiovisuals classificades en l'apartat de cinema, música i altres. (DVD, CD, CD-ROM).
 11. Hemeroteca o Racó de premsa i revistes: on s'hi troben les revistes d'informació general i especialitzada, premsa diària, etc.
 12. Col·lecció local: vitrines on es troben exposades totes aquelles obres que formen part de la nostra història, dels nostres escriptors locals, etc.
 13. Servei de foment de la lectura: inclou totes aquelles activitats destinades a fomentar la lectura: contacontes, tallers, clubs de lectura, conferències, visites didàctiques, bibliopiscina, etc.
 14. Bebeteca: espai destinat a la primera infància (de 0 a 6 anys) amb llibres de tela per mirar, tocar, jugar; llibres de tapa dura; jocs i tot aquell material que porti a l'infant cap a la fantasia i la màgia dels contes. Vos convidam a pegar una ullada a la secció Recursos d'informació on hi trobareu blogs, webs, etc, que vos poden interessar com a pares, educadors, etc.
 15. Joveteca: espai destinat als joves de 12 a 18 anys, preten ser un punt de trobada amb la literatura juvenil, còmics, música, cine, jocs, etc.
 16. Aula d'estudi: és el lloc on els usuaris (estudiants de batxiller, universitaris, adults, poden estudiar, llegir i fer feina amb tranquil·litat. És també el Centre Universitari.
 17. Blog: la Biblioteca de Sineu té un blog http://bibliotecamunicipalsineu.wordpress.com, a través del qual un pot estar informat de tot allò que esdevé a la biblioteca, que ofereix i que s'hi fa. És un blog dinàmic i que vol ser el portal d'entrada a la biblioteca virtual de Sineu. Aquest blog ha rebut un total de3118 visites.
 18. Facebook i Twiter: la Biblioteca de Sineu també és present a les xarxes socials, a facebook i a twiter.