Qui som?

SANTA EUGÈNIA 

(Eu genia  Ben nascuda)

Santa Eugènia és un municipi del Pla de Mallorca. Limita amb Sencelles, Algaida, Palma, Santa Maria del Camí i Consell. Amb una extensió de 20'48 km2 i una població d'uns 1.600 habitants. El municipi té tres llogarets: Ses Alqueries, Ses Coves i Ses Olleries.

La vila sorgí, el s XIII, al voltant de l'Alqueria de Benibazari, la qual apareix documentada el 1249. El 1448, tenia cases amb horts i una plaça. Segons els estims generals de 1587, hi havia una trentena d'edificacions. A la primera meitat del s XVIII, s'expandí amb l'establiment, per part dels obrers de Santa Eugènia i des Puget, que eren propietat de l'Església.

Santa Eugènia pren el nom de l'alqueria de Bernat de Santaeugènia -anteriorment anomenada Benibazari-, la qual, documentada com a tal el 1250 i ja només com a alqueria de Santa Eugènia el 1268, prengué la denominació del llinatge dels seu senyor.

 HISTÒRIA

La prehistòria i la història antiga del terme  estan documentades a través de tretze jaciments arqueològics. Del període pre-talaòtic es conserven diverses coves, que varen ser utilitzades com a habitatges i com a llocs d'enterrament. Destaquen les coves del Puig de Santa Eugènia, des Puget, de Sant Matxina, de Ses Coves, de Son Tano i de Can Palou.

 

 

 

Guaita a...